bbxbryggan
Jag har stenig botten. Går det bra?

Ja. Plattorna längst ner på stolparna är ledade och försedda med gripklor. Detta gör att stolpen kan...

Frågor & Svar

Jag har stenig botten. Går det bra?

Ja. Plattorna längst ner på stolparna är ledade och försedda med gripklor. Detta gör att stolpen kan stå bra i nedförslutning på t ex en sten.

Jag har dyig botten. Hur gör jag då?

Beroende på hur dyigt det är ser man till att skaffa en större yta för stolpen att vila på. T ex om man uppskattar att stolpen kommer att sjunka 10 cm eller mer rekommenderar jag att man lägger en trädgårdsplatta först som man ställer stolpen på. Skulle det sjunka 30 cm bör man få en ännu större yta att ställa stolpen på.

Om det stormar, står bryggan kvar?

Ja. Själva vinden har liten inverkan på bryggan. Men blir det stora vågor är det viktigt att de inte får tag i bryggramen. Ser man till att höjden på bryggan är tillräcklig blir det inga problem.

Går det att ha en båt förankrad i bryggan?

Ja, men eftersom bryggan är så lätt finns risk att båten tar vind och drar omkull bryggan. Det kan man förhindra genom att förankra bryggan antingen med en lina förankrad i en sten i närheten eller med hjälp av vikter som släpps ner under bryggan och fästs i bryggramen. Tips på vikter är t ex stugplintar, järnspisar e d. Tänk på att använda något billigt som kan ligga kvar på botten under vintern.

Kan jag lägga ut bryggan själv?

Ja. Själva ramen väger 39 kg (44 med stolpar). Ställ dig inne i ramen när du ska bära och sök reda på var du får bästa jämnvikt. Sedan är det bara att lyfta och gå.

Bryggtillbehör

Trappa, badstege eller Y-bom. Alla dessa tillbehör till bryggan finner du här.

Se alla tillbehör till bryggan »

Steg för Steg

Behöver du en steg för steg guide för hur man monsterar din brygga?

Hur man bygger en BBXbrygga »

Monteringsvideo

Vill du se en monteringsvideo för hur du sätter ihop din egna brygga?

Se monteringsvideo »